bezoeker teller

 

GESCHIEDENIS

 

Het ontstaan : oriëntatieritten.

In 1960 werd, om de organisatie van rally’s in het Brugse wat te coördineren, een comité samengesteld dat de kern vormde van de Kristoffel Rally Club. Aan de wieg ervan stonden destijds : Achiel Dupré, dr. De Ketelaere, Julien Van De Walle, P. Van Severen en Albert Van Sevenant.

Het eerste grote wapenfeit van dit comité vinden we terug op 23 september 1962. De eerste grote prijs van de stad Brugge (St. Kristoffelrally) werd gehouden. Deze ééndaagse oriëntatierit, zoals toen gebruikelijk, werd gereden onder het C.R.A.C. (Coördinatiecomité van Régionale Autoclubs) reglement.

Deze eerste grote prijs kreeg met KRC in 1981 zijn 20ste editie maar was ondertussen wel geëvolueerd naar een meer toeristische formule. In 1971 werden immers voor de eerste maal een aantal (5) toeristische vragen gesteld.

Ook het bestuur was ondertussen veranderd en het zilveren jubileum (1985) werd gevierd met Gerard Cools - voorzitter, Willy Luypaert - secretaris, Germain Boone - penningmeester, Eddy Mortier en Daniel Tamsin - leden.

Verdere groei : toeristische zoektochten.

Vanaf 1982 krijgen wij dan een eerste toeristische wandeltocht door Brugge terwijl de grote prijs van de stad Brugge naar de achtergrond verdween. De laatste editie van deze werd in 1985 gehouden (A en B rit met 80 deelnemers).

De KRC (ondertussen Kristoffel Rally en zoektochtenclub) kon gestadig aan steeds meer deelnemers noteren voor de toeristische zoektochtklassieker in Brugge.
Pioniers bij de inrichting waren vooral Jef Minjauw en Willy Luypaert, later (1983) aangevuld met Daniel Tamsin. Vanaf 2008 werd de technische inrichting gedaan door D. Tamsin en A. Quintelier.

Ook vanaf 2008 werd er een winterzoektocht ingericht (D. Tamsin en A. Quintelier) die korter in afstand is en ook wat pittigere vragen heeft voor de deelnemers. Ook deze wintertochten kennen met 400 à 500 deelnemers een enorm succes.

Dit jaar vieren wij de de 30ste editie van de zomerzoektocht.
Ook heuglijk nieuws : KRC mag vanaf 14 maart 2011 de titel van 'Koninklijk' voeren na een gunstige beslissing van de Koning.

....................................................................